Kiezen voor een gezonde levensstijl; wat is jouw motivatie?

7 augustus 2017

Iedereen weet dat het belangrijk is om gezond te leven. Net zoals iedere roker weet dat sigaretten ongezond zijn.

Maar je hebt toch geen klachten? Dus dat éne koekje extra, die hamburger, die cocktail, … Dat mag nu toch wel…?

Wil je je kleinkinderen zien opgroeien? Wil je fit, levendig en aandachtig zijn voor je eigen kinderen? Meer energie? Pas dan gelijkmatig je leefstijl aan en investeer in jezelf. Want waarom dure spullen kopen en dat belangrijk vinden, maar investeren in jezelf, ‘ho maar’ daar willen we geen werk of geld aan kwijt zijn.

Wist je dat veel mensen vaak te laat zijn met het aanpassen van hun leefstijl wanneer ze klachten krijgen? Kies daarom voor preventie en ben bewust over wat een gezonde leefstijl met je kan doen.

We drukken je met je neus op de feiten, dagelijks:

  • sterven ruim 100 mensen aan een hart- of vaatziekte: meer vrouwen dan mannen;
  • sterven 25 mensen jonger dan 75 jaar aan een hart- of vaatziekte;
  • worden 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte.

Nogmaals deze cijfers zijn DAGELIJKS….laat dat even tot je doordringen.

De cijfers liegen niet. Een gezonde leefstijl kan dit risico al zo veel meer verlagen. Door simpelweg gezond te eten, te sporten en niet te roken verminder je de kans op hart en vaatziekte.

Regelmatig nemen mensen de beslissing om een iets gezondere levensstijl te gaan aannemen, net voor de zomer. Want overgewicht of minder in shape zijn, is vaak zichtbaar aan de buik en het is net het welbekende buikje waar iedereen voor de zomer het liefst vanaf wilt komen. Maar waarom alleen voor de zomer als dit je leven gezond kan houden? Neem nu de beslissing om over te stappen op een gezonde leefstijl, dit hoeft niet een rigoureuze verandering zijn, maar begin ergens en blijf het doen.

Doe het dus voor die summer body, maar ook voor je eigen gezondheid en de gevolgen hiervan!