Na de vakantie begin ik weer gezond te eten en te sporten

7 augustus 2017

Dan probeer ik het nog eens…

Herkenbaar?

PROBEREN
Vaak proberen veel mensen een bepaalde gezonde levensstijl aan te houden. Dit lukt hen vaak een tijdje, maar daarna val je toch weer in je oude gewoontes en patronen. Uiteindelijk hebt je het te druk. Je hebt namelijk kinderen, je bent een werkende mama, je bent ondernemer, je moet carrière maken of je vindt het allemaal veel om te combineren. En daarbij komt je gezondheid vaak op de laatste plaats. Of zit je al thuis in de zetel en heb je gewoonweg geen kracht of moed meer om nog iets te doen na het afwerken van je dagtaak?

Op 1 januari zijn opnieuw zo’n 2.7 miljoen Belgen met hun goede voornemens gestart om slanker of gezonder te worden. Ondertussen is 96% alweer afgehaakt. Het lukt vrijwel niemand om écht zijn of haar doelen te bereiken. Mensen zijn vaak aan het jojoën en laten hun doelen snel varen.

CRASHDIEET

Crashdiëten zijn een regelrechte aanslag op je lichaam en zorgen vaak voor een jojo – effect. Blijf er ver van weg. Ze gaan jouw geen permanent resultaat opleveren en je wordt er vast niet gelukkiger door.

HET ENIGE WAT WERKT

Het enige wat werkt is gewoon beslissen om dit in jouw leven en dat van je kinderen, je geliefden, niet te tolereren. Beslissen kan instant. Je kan onmiddellijk beslissen geen troep meer te eten en sport in je agenda te plaatsen.

Ja, het vraagt wat discipline. Maar de pijn van de spijt weegt tonnen zwaarder dan de pijn van de discipline.

Demonstreer aan je omgeving dat wel kan, demonstreren aan je kinderen dat ook zij kunnen kiezen voor een gezond leven, een fit leven, zelfverzekerd en energiek door het leven gaan, een gebalanceerd leefpatroon etc.

Dus stop met proberen. Doe het gewoon en geef daarbij instant een demonstratie van hoe het kan en de mogelijkheid aan je omgeving om hetzelfde te doen.